Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta 010 505 6750 info@loime.fi
Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta 010 505 6750 info@loime.fi

Ajankohtaista

Akupunktio

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha alkuperältään kiinalainen hoitomuoto. Nykyään akupunktiota tutkitaan laajasti ja sen teho kivunhoidossa on todistettu tieteellisesti. Akupunktio lisää endorfiinien eritystä ja vähentää kivun tuntemuksia. Kaikkia akupunktion vaikutusmekanismeja ei vielä täysin ymmärretä.

 

Eläinklinikka Loimessa akupunktiolla hoidetaan lähinnä kipupotilaita. Erityisesti selkävaivoista kärsivät eläimet tuntuvat hyötyvän akupunktiosta eniten. Myös nivelrikkoisia ja neurologisista vaivoista kärsiviä eläimiä hoidetaan akupunktiolla.

Ensimmäisellä akupunktiokäynnillä eläimelle tehdään yleiskartoitus sekä kartoitetaan hoitohistoria. Käynnille on hyvä varata mukaan mahdolliset edellisiltä eläinlääkärikäynneiltä saadut käyntikertomukset. Mikäli eläintä ei ole vielä tutkittu aikaisemmilla eläinlääkärikäynneillä, varataan ensimmäiselle käynnille enemmän aikaa esimerkiksi röntgentutkimuksia ja verinäytteitä varten.

 

Eläinklinikka Loimessa käytetään ns. kuivaneuloitusta. Tällöin akupunktiopisteisiin asetetaan kertakäyttöisiä, ohuita neuloja. Neulojen annetaan olla paikallaan  n. 20 min. Hoidon aikana eläin saa levätä haluamassaan asennossa omistajan seurassa. Mukaan voi halutessaan ottaa eläimelle tutun pedin tai viltin, jossa eläin voi hoidon ajan lepäillä. Ensimmäiset 2-3 akupunktiohoitokertaa tehdään yleensä viikon välein. Sen jälkeen hoitovälejä usein kasvatetaan (2 vkoa, 4 vkoa jne.) vasteen mukaan.

 

Akupunktiohoitoa käytetään usein muun oireenmukaisen hoidon lisänä (esim. tulehduskipulääkkeet, ravintolisät, fysioterapia ym.), mutta usein kipulääkkeiden määrää voidaan pienentää akupunktiohoitosarjan kuluessa. 

 

Hinnat: 

 

Akupunktio, ensikäynti, ei aikaisempaa diagnoosia 121,00 €

Akupunktio aikaisemman käynnin perusteella (esim. ontumatutkimuksen jälkeen) 99,00 €

Akupunktio, jatkokäynti, 50,00 €

 

 

Lisää tietoa eläinten akupunktiosta löydät näiltä sivuilta:

 

https://www.helsinki.fi/fi/yliopistollinen-elainsairaala/pienelaimet/erikoispalvelut/elainten-akupunktio

 

https://www.ivas.org/about-ivas/what-is-veterinary-acupuncture/


Eläinruokien valikoimamme laajenee


Klinikaltamme saa nyt sekä Specific, että Hill`s Prescription Diet eläinruokia. Molemmilla valmistajilla on laaja valikoima päivittäisruokia, sekä sairauksien tukihoitoihin tarkoitettuja terapeuttisia ruokia. Molemmat valmistajat tarjoavat myös täyden tyytyväisyystakuun: mikäli lemmikkisi ei syystä tai toisesta suostu syömään hankkimaasi ruokaa, voit palauttaa sen meille (sisällöstä on oltava 3/4 jäljellä).

Eläinklinikka Loime
 Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta
 010 505 6750
 info@loime.fi