AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista Loimella

 

Lue täältä uusimmat tiedotteemme.

Arkisto

 

12.10.2021

loime.fi

Käytävä-galleria: Katujen pyörteistä olohuoneen siimekseen, 8.10.2021-31.3.2022

KATUJEN PYÖRTEISTÄ OLOHUONEEN SIIMEKSEEN
Rita Pulkkinen ja Saara Reinikainen
Käytävä-galleria 8.10.2021 - 31.3.2022

Rita Pulkkinen on 28-vuotias Lappeenrannassa asuva kuvataiteilija. Taiteessaan Pulkkinen tutkii ihmiseloa ja sen kokemuksia vaihtelevasti eri menetelmin. Käsityöläistaustan omaavana hän kokee taiteensa tekemisen olennaiseksi osaksi kädentaitoa vaativien tekniikoiden hyödyntämisen teoksien toteutuksessa. Tekniikka määrittyy sen mukaan, miten hän kokee idean tuodun parhaiten esille. Kuvanveiston ja grafiikan eri menetelmät ovat toimineet tähän mennessä parhaiksi koettuina ilmaisukeinoina.

Tähän näyttelyyn on koottu vuosien varrelta teoksia, joissa kuvataan eläinhahmojen kautta esimerkiksi erilaisia tunnetiloja grafiikan eri menetelmin. Taiteen edistämiskeskus on tukenut taiteilijaa.

Teosten myynti tapahtuu asiakkaan ja taiteilijan välillä. Teoksen voi varata ja sen saa mukaansa näyttelyn jälkeen tai sovittaessa aikaisemmin. Teoksen ostamisesta voi kysyä sähköpostitse.

Saara Reinikainen käsittelee toisinaan kania työskentelyssään. Hän on pohtinut kanin luonnetta ja piirtänyt luonnoksia käyttäen omia lemmikkikanejaan mallina. Kuvataiteilija kokee voimaksta samaistumista kania kohtaan, nähden kanin olemuksessa on jotakin samaa kuin hänessä itsessään. Pitkäaikaisempana prosessina Reinikaisella on arkipäiväisyys. Arki kiinnostaa kuvataiteilijaa sen tavallisuuden ja monipuolisuuden takia. Jokaisen arjesta löytyy mieleenpainuvia hetkiä.

Reinikainen työskentelee nykyään Lappeenrannassa. Hän kuuluu Etelä-Karjalan Taiteilijaseuraan. Taiteen edistämiskeskus on tukenut taiteilijaa. Tällä hetkellä Reinikainen työskentelee Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahaston myöntämällä työskentelyapurahalla.

Teosten myynti tapahtuu asiakkaan ja taiteilijan välillä. Teoksen voi varata ja sen saa mukaansa näyttelyn jälkeen tai sovittaessa aikaisemmin. Teoksen ostamisesta voi kysyä sähköpostitse.

Rita Pulkkinen
rita.pulkkinen@gmail.com
instagram/rita.pulkkinen

Saara Reinikainen
saara_reinikainen@elisanet.fi
saarareinikainen.com
instagram/saara_reinikainen


« Takaisin