AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista Loimella

 

Lue täältä uusimmat tiedotteemme.

Arkisto

 

14.8.2023

loime.fi

Loimen hevospalvelut laajenevat!

Syyskuun alussa Loimessa aloittaa eläinlääkäri Pihla McLean. Hän hoitaa sekä pieneläimiä klinikalla että hevosia tallikäynneillä. Pihla on valmistunut Puolasta eläinlääketieteellisestä vuonna 2022 ja työskennellyt viimeisimmäksi hevosten parissa Aitovetissä Kouvolassa.

Hevosten hoitoon tallikäynneillä Pihlalla on käytössään eläinlääkäri Katri Kinnusen laitteisto. Katri ja Pihla tekevät tallikäyntejä vuoropäivinä. Katri tekee hevospraktiikkaa oman yrityksensä (Willi Tamma) kautta.

Laitteistosta löytyy nyt mm. sähköraspi, tarvittaessa käytettävä hammasskooppi, kannettava röntgenlaitteisto sekä korkeatasoinen ultraäänilaite mm. jänteiden ja pehmytkudoksien tutkimuksiin ja tammapraktiikkaan.

Tallikäyntipäivät suunnitellaan etukäteen siten, että päivän tallit sijaitsevat samalla suunnalla. Käynnit tehdään ensisijaisesti virka-aikana (klo 8-16 välillä). Ajanvarauspyynnöt Pihlan käynneille Loimen ajanvarauksen kautta (joko puhelimitse, tai info@loime.fi). Kun olette yhteydessä asiasta, mainitsettehan mihin mennessä tallikäynti pitäisi saada toteutumaan (esim. rokotus menossa vanhaksi, muutoin asian kiireellisyys), montako tutkittavaa hevosta tallilla olisi, mitä toimenpiteitä/tutkimuksia oletatte, että niille olisi tarpeen tehdä. Ilmoittakaa, mikäli kellonajasta ja päivämäärästä on toiveita/rajoitteita. Röntgenlaitteistoa ei pakata autoon joka päivä, joten röntgenkuvaukset ovat mahdollisia vain kun asia on etukäteen sovittu.

Ajanvarauspyynnön käsittely voi kestää useita päiviä tai joskus viikkojakin, kun käyntejä yritetään aikatauluttaa järkevästi ja sovittelemaan ihmisten aikatauluja yhteen.

Tallilla tulee olla lämpötila selvästi plussan puolella, mahdollisuus järjestää puhdasta lämmintä vettä ja röntgenkuvauksissa myös pöytätilaa, riittävän iso tasainen alue, missä kuvaus on mahdollista toteuttaa ja sähköpistoke näiden lähellä. Röntgenkuvauksen aikana samassa tilassa ei saa olla muita ihmisiä, kuin kuvaukseen osallistuvat henkilöt.


« Takaisin