AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista Loimella

 

Lue täältä uusimmat tiedotteemme.

Arkisto

 

20.1.2021

loime.fi

Käytävä-galleria: Eläimellistä menoa 18.1.-30.9.2021

ELÄIMELLISTÄ MENOA
Emmi Sinkkonen ja Atte Paju
Taidenäyttely 18.1. – 30.9.2021

Uusi vuosi eläinklinikka Loimen Käytävä-galleriassa alkaa Emmi Sinkkosen ja Atte Pajun näyttelyllä Eläimellistä menoa. Kyseessä on taiteilijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely, jossa erilaisten teoksien ja tekniikoiden yhdistävänä tekijänä on muun muassa eläinaiheilla leikittely.

Atte Paju on 55-vuotias lappeenrantalainen kuvataiteilija ja Veijo Rönkkösen Patsaspuiston pehtoori. Taiteessaan hän kuvaa hetken ”vinksahdusta”, liikkuen esimerkiksi Markku Innon runojen kautta Alejandro Jodorowsky-elokuvien tunnelmiin. Toteutustapa voi vaihdella puunveistosta serigrafiaan: käyttämistään eri tekniikoista Paju valikoi työhön sen, mikä milloinkin tuntuu ajatukseen sopivalta. Loimen näyttelyssä on esillä akryylilevylle tehtyjä maalauksia yhdistettynä serigrafiaan eli silkkipainoon. Mukana on myös uudempia teoksia, joissa on edellä mainitun lisäksi käytetty valokuvaa.

Lappeenrannassa asuva ja työskentelevä Emmi Sinkkonen on 31-vuotias taidegraafikko. Vuodesta 2015 lähtien Sinkkonen on työskennellyt pääosin puupiirroksen parissa, jossa teos valmistuu kaivertamalla kuva taltoilla vanerille ja painamalla se öljyväreillä prässin avulla paperille. Puu on hänelle läheinen ja innoittava materiaali, jonka persoonalliset sattumat ja syyt ohjaavat viivan jälkeä. Sinkkosen teokset ovat usein uniikkikappaleita, luontoaiheista ammentavia kuvia. Näyttelyn teoksiin kuuluu puupiirrosten lisäksi muoviselta Pressman-levyltä painettua grafiikkaa.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan eläinklinikka Loimen aukioloaikoina ma-pe klo 8.00-19.00.


« Takaisin