AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista Loimella

 

Lue täältä uusimmat tiedotteemme.

Arkisto

 

31.8.2023

loime.fi

Käytävä-Galleria: Ilmassa ja pinnan alla - Tiinalotta Särmölän puupiirroksia ja rautalankaveistoksia

ILMASSA JA PINNAN ALLA
-Tiinalotta Särmölän puupiirroksia ja rautalankaveistoksia

1.9.2023-29.2.2024 Käytävä-Galleria, LOIME Eläinklinikka, Lappeenranta

Tiinalotta Särmölä on lappeenrantalainen Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta 2005 valmistunut kuvataiteilija (AMK). Hän on työskennellyt kuvataiteilijana tehden puupiirroksia, rautalankaveistoksia, maalauksia, UV-ympäristötaidetta, sarjakuvia ja logosuunnittelua. Hän on myös osallistunut useisiin eri taidenäyttelyihin. Särmölä toimii taideopettajana Etelä-Karjalan kansalaisopistolla, jossa hän opettaa taiteen perusopetusta 1.–9.-luokkalaisille Luumäellä ja aikuisten taideryhmiä Lappeenrannassa. Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkulla hän toimii taide- ja käsityöpajojen sekä Loistopuisto-työpajojen ohjaajana.

Ilmassa ja pinnan alla -taidenäyttelyssä on esillä Tiinalotta Särmölän puupiirroksia ja rautalankaveistoksia viimeisen kahdenkymmen vuoden ajalta.

”Teokseni lentävät ajan siivin ja sukeltavat veden syvyyksiin. Ne pohtivat mitä on ilmassa ja mitä löytyy pinnan alta. Taiteelliselle työskentelylleni tärkeää on ympäröivä luonnon läheisyys. Kaupungin hektisyyden ja betonirakenteiden vastapainoksi kaipaan luonnonrauhaa, lintujen laulua ja aaltojen pauhua. Jokin luonnon yksityiskohta tai tapahtuma voi antaa minulle alkusykäyksen, jonka pohjalta lähden työskentelemään. Tällaisia ovat muun muassa kalan molskahdus rantavedessä, veden päällä kirmailevat sudenkorennot ja perhoset, jotka lentelevät ympäriinsä heinikossa etsien kukkia. Linnut puolestaan näyttäytyvät minulle eräänlaisina mystisinä ja mytologisina voimaeläiminä. Linnut siirtyivät luonnosta uniini, unesta puulle, puulta paperille ja paperilta rautalankaveistoksiksi.

Puupiirrosten tekemisessä minua kiehtoo se, ettei varmaa lopputulosta voi tietää etukäteen. Puunsyyt ja oksakohdat vaikuttavat hyvin paljon teoksen syntyyn. Puupiirrokseni olen kaivertanut koivu- ja kuusivanerille ja vedostanut ne paperille käsin sekä prässillä. Olen myös yhdistänyt puupiirrokseen monotypiaa, pakkausmateriaalipainantaa ja spraymaalausta. Olen käyttänyt teoksien tekoon kierrätysmateriaaleja, kuten käytettyä koivuvaneria, pakkauspahveja ja vanhoja pitsiverhoja. Rautalankaveistoksissani olen kieputtanut, punonut, vääntänyt, virkannut ja solminut rautalankaa. Rautalankaveistosten kivijalustoissa olen hyödyntänyt myös kierrätysmateriaaleja. Kestävä kehitys on tärkeää”.

Jos pidät teoksistani ja haluaisit mahdollisesti hankkia sellaisen itsellesi, ota yhteyttä minuun.

Ystävällisin terveisin
Tiinalotta Särmölä, Kuvataiteilija (AMK)
p. 050 340 7670
tiinalotta.sarmola@gmail.com
www.tiinalottasarmola.com

 


« Takaisin