KLINIKAN ESITTELY

Loime on suomalainen perheyritys

Eläinklinikka Loime tarjoaa monipuoliset pieneläinten perusterveydenhoidon ja sairaudenhoidon palvelut - paikallisesti ja lähellä sinua!

Palvelut

 

Klinikan esittely

Loime Oy on suomalainen pieneläinten peruseläinlääkintäpalveluita tarjoava perheyritys.

Eläinklinikka Loime sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Lappeenrannassa, entisissä Kaukaan tehtaan terveysaseman tiloissa. Pieneläinklinikka toimii ajanvarauksella. Ajanvarauksen voitte tehdä puhelimitse arkipäivisin klo 8-19 tai vaihtoehtoisesti netin kautta (24/7).

Pysäköintitilat heti klinikan edessä, tarvittaessa pääsee suoraan oven eteen.

Eläinklinikka Loime tarjoaa pieneläinten keskeisimmät ennaltaehkäisevän perusterveydenhoidon ja sairaudenhoidon palvelut. Yksityiskohtaisemmin palvelutarjonta selviää viereisistä palkeista tai soittamalla eläinklinikallemme.

Eläinklinikalla on myynnissä sairauksien tukihoitoihin ja ennaltaehkäisyyn suunniteltuja rehuja sekä rajoitetussa määrin muita eläinten hyvinvoinnin ylläpitoon suunniteltuja tarvikkeita. Tuotevalikoimassamme on tällä hetkellä mm. Specificin, Royal Caninin ja Hill`sin eläinruokia, sekä erilaisia hoitoaineita koirille ja kissoille (korvapuhdisteet, ihon ja turkin hoitotuotteet yms.).

Tarinamme

"Vaikka kalevalansuomalainen sana ”loime” tarkoittaa rupesin ja myös loin itseni (luome – loime – loihe = rupean – rupesin – rupesi), yrityksellä on itse asiassa jo pitkä historia vuodesta 1989. Aloin vastaanottaa pieneläimiä pääkaupunkiseudulla perustamallamme yksityisvastaanotolla (Malminkartanon eläinlääkärivastaanotto Ay). Hieman myöhemmin olimme perustajajäseninä kahden vastaanoton muuttaessa samoihin tiloihin (Kannelmäen eläinlääkärit Oy). 

Pitkäaikaisen haaveen – maalle muuton – jälkeen aloitimme täällä. Jos emme nyt suorastaan luoneet itseämme, nahkamme kuitenkin.

Käsityöläisyyttä rakastavana sana ”loimi, loimet” saa minut muistamaan tehtäväni: olla luomassa loimia eläinten hyvinvoinnille, yhdessä asiakkaan – sinun – kanssasi. Hyvinvoiva eläin on terve. Terve eläin on ilo.

Loimi suojaa. Hyvä eläinterveys on monen asian summa: eläimen sisäisten tekijöiden, taudinaiheuttajien ja ympäristötekijöiden tasapaino. Usein ympäristötekijät ovat vaaánkieli. Varsinkin kesytettyjen eläintemme kanssa olemme samassa lokerossa. Terveytemme on yhteinen.

Iskulauseemme on: loimet eläinterveydelle.

Yrityksen tulevaisuus riippuu paljon siitä, kuinka yhteistyömme eläinten omistajien ja muiden sidosryhmien kanssa eläimen hyvinvoinnin lisäämiseksi ja ylläpitämiseksi sujuu. Yhteistyö on keskeinen eettinen arvomme, jota haluamme toteuttaa suhteissamme eläimen omistajiin, eläinlääkärikollegoihin ja muihin eläinten kanssa työskenteleviin. Vastuullisuus eläimistä, ihmisistä ja luonnosta on meille tärkeää. Arvojemme mukaisesti pyrimme ylläpitämään ammattitaitoa ja korkeaa ammattietiikkaa."

- Eläinlääkäri Tuula Hyyrynen-

 

 

 

Standertskjöldinkatu 1 - vai Miljoonatie

Suomen hankalin kadunnimi - varsinkin puhelimessa sanottuna: Standertskjöldinkatu 1 - ja ykkönen jatkuu aina Tuen grillille asti!

Kadun nimi liittyy Kaukaan tehtaan historiaan. Kaukaan tehdas siirrettiin Hyvinkäältä, Kaukaankoskelta Lappeenrantaan v.1891. Toiminta oli kuitenkin Lappeenrannassa jokseenkin kannattamatonta. Pelastajaksi tuli eversti Hugo Standertskjöld, joka osti Kaukaan tehtaan koko osakekannan 1894.

Eversti Standertskjöld toimi upseerina Venäjän armeijassa ja hankki itselleen valtavan omaisuuden mm. toimimalla kivääritehtaan johtajana, sekä myöhemmin ammustehtaan omistajana. Siirrettyään omaisuutensa takaisin Suomeen, hän sijoitti rahansa moniin yrityksiin ja kiinteistöihin.

Lappeenrannassa Hugo Standertskjöld ei asunut, mutta nimensä hän jätti yhtiön pitkäaikaisena omistajana paikallisten kiusaksi. Kadunnimi otettiin käyttöön v.1941, mutta koska nimi oli vaikea lausua, se vääntyi kansan suussa Miljoonatieksi. Tällä nimellä viitattiin kadun joka vuotisiin kalliisiin korjaustöihin.

Lähteet: Willimiehen jäljillä