Puhelin  010 505 6750
Sähköposti  info@loime.fi

Leikkaukset

Leikkaushuone

Pieneläinten peruskirurgisten toimenpiteiden (eri eläinlajien steriloinnit, kastroinnit, haavojen ompelut sekä kasvainten ja uudismuodostumien poistot) lisäksi klinikalla voidaan tehdä myös vaativampia pehmytosakirurgisia leikkauksia (mm. anaalirauhasten poistot, tyrät, virtsakivien poisto rakosta, suoliston alueen vierasesine- ja torsioleikkaukset, korvakäytävän avarrusleikkaukset (Zepp) ja luomien korjausleikkaukset).

Luukirurgiset potilaat (lähinnä traumaattisia varvas- tai häntäamputaatiota lukuun ottamatta) joudumme ohjaamaan erikoiseläinlääkäreiden vastaanotolle.

Hätäleikkauksia lukuun ottamatta eläimiä paastotetaan ennen toimenpidettä: aikuiset koirat 10-12 tuntia, aikuiset kissat 6-8 tuntia, ja pennut 1h/ikäkuukausien lukumäärä. Vettä saa olla saatavilla. Mikäli eläimen kunto sallii, se kannattaa ulkoiluttaa ennen leikkausta rakon ja suoliston tyhjentämiseksi.

Jos jyrsijä ja jäniseläin nukutetaan, varaa sille matkaan jotain tuttua purtavaa, jota se voi alkaa nakertaa, kun se herää klinikalla. HUOM! Kania ja marsua ei tule paastottaa ennen anestesiatoimenpidettä. Sen sijaan varaa sille mukaan klinikalle sellaista ruokaa mitä lemmikkisi on tottunut syömään. Ruoka tulisi poistaa n. 15 minuuttia ennen vastaanottoaikaa, jotta eläin ehtii tyhjentää suunsa.

Pyrimme tekemään leikkaukset päivällä, jotta eläin on hereillä kotiin lähtiessä. Omistajan ei myöskään tällöin tarvitse ottaa vapaata leikkauspäiväksi. Klinikalla on tilat (heräämö/päiväsairaala), jossa potilas voi rauhassa heräillä.


Heräämö, rauhallinen oma huone