PIENELÄINPALVELUT
Eläinklinikka Loime tarjoaa pieneläinten keskeisimmät ennaltaehkäisevän perus-terveydenhoidon ja sairaudenhoidon palvelut.
Yksityiskohtaisemmin palvelutarjonta selviää alla olevasta valikosta tai soittamalla eläinklinikallemme.
Sisätauteihin luetaan muun muassa:
Sisätautien oireisto voi olla siis hyvin monenlainen ja diagnostiikka edellyttää useimmiten laboratoriotutkimuksia ja diagnostisia kuvantamismenetelmiä (röntgen- ja ultraäänitutkimukset).
Koiran tähystystutkimukset
Tähystystoimenpiteillä voidaan tutkia:
Tähystykset tehdään aina nukutuksessa.
Hyvä muistaa ennen tähystysoperaatiota:
Minkälaisia röntgentutkimuksia Loimessa tehdään?
Röntgentutkimuksilla saadaan tietoa sekä luustosta että pehmytkudoksista. Kuvista voidaan etsiä syytä esimerkiksi ontumalle, selkäkivuille tai hengitysvaikeuksille. Röntgenkuvissa voidaan nähdä virtsa- tai munuaiskiviä tai viitteitä suoliston vierasesineestä. Tiineen nartun vatsaontelon röntgenkuvasta voidaan laskea syntyvien pentujen lukumäärä.
Loimessa tehdään Kennelliiton virallisia lonkka-, kyynär-, olka- ja selkäkuvauksia.
Hammasröntgenkuvauksilla saadaan tietoa hampaiden juurialueiden muutoksista. Kuvauksissa voidaan nähdä esim. tulehduksen aiheuttamaa luukatoa juuren ympärillä tai hampaiden syöpymämuutoksia. Hampaan poiston jälkeen röntgenkuvalla varmistetaan, että poistetun hampaan juuri on saatu kokonaisuudessaan pois. Hammasröntgenkuvaukset antavat tärkeää tietoa arvioitaessa hampaiden poistotarvetta. Joskus röntgenkuvissa saatetaan nähdä voimakkaita muutoksia juurialueella, vaikka hampaan kruunuosa näyttäisi normaalilta. Tästä syystä suosittelemme hammasröntgenkuvauksia hammaskiven poiston yhteydessä.
Miten tutkimuksiin valmistaudutaan?
Eläimet rauhoitetaan usein röntgentutkimuksia varten, etenkin silloin, jos kuvia tarvitaan useita eri suunnista tai kuvausasennot ovat eläimelle hankalia. Rauhoitusta varten eläintä tulisi paastottaa ennen toimenpidettä (aikuiset koirat 8-10 tuntia, kissat 6-8 tuntia, pennut 1 h/ikä kk). On kuitenkin tilanteita, jolloin kuvaukset pyritään suorittamaan hereillä (esim. huonokuntoinen eläin, tiine eläin tai kun suoritetaan suoliston varjoainekuvaus). Paaston tarve ennen röntgenkuvausta on hyvä varmistaa klinikalta ennen röntgenkuvaukseen tuloa.
Virallisia kuvauksia varten (lonkka-, kyynär- ja selkäkuvat) koirat rauhoitetaan aina. Lausunnon saadakseen täytyy Kennelliitolta tilata etukäteen röntgentutkimuslähete, joka löytyy osoitteesta https://www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus
HUOM! Kaneja ja jyrsijöitä ei tule paastottaa ennen rauhoitusta. Mukaan on hyvä varata sellaista ruokaa, mitä lemmikki on tottunut syömään, jotta mahdollisen rauhoituksen jälkeen voidaan sille tarjota heti ravintoa.
Mitä röntgentutkimus maksaa ja mistä hinta koostuu?
Röntgentutkimuksen hinta vaihtelee siihen käytetystä ajasta ja tarvittavien kuvien määrästä riippuen. Eläinlääkäri ja hoitaja suorittavat yleensä kuvaukset yhdessä, mutta joissain tapauksissa voidaan eläimen omistaja ottaa mukaan kiinnipitoavuksi. Kuvien tulkinta vaatii eläinlääkäreiltä perehtyneisyyttä ja jatkuvaa kouluttamista sekä tietojen päivittämistä. Röntgenlaite on kallis investointi ja vaatii säännöllistä huoltoa. Röntgenlaite vaatii myös säännölliset STUK:n maksulliset tarkastukset, sekä nimetyn ulkopuolisen säteilyturvallisuusasiantuntijan. Nämä kuluerät joudutaan huomioimaan eläimelle tehdyn röntgentutkimuksen hinnoissa.
Minkälaisia ultraäänitutkimuksia Loimessa tehdään?
Ultraäänitutkimuksella tutkitaan lähinnä pehmytkudoksia. Sillä voidaan arvioida elinten kokoa, kudosten rakennetta ja etsiä merkkejä erilaisista sairauksista. Yleisimpiä syitä suorittaa eläimelle ultraäänitutkimus ovat erilaiset virtsavaivat, kohtutulehdusepäilyt sekä ruuansulatuskanavan vaivat (närästys, ripuli, oksentelu). Ultraäänitutkimuksella voidaan lähteä etsimään syytä esimerkiksi kohonneille maksa-arvoille tai tulehdusarvoille tai selvitellä syytä epämääräisille oireille (vaisuus, väsymys).
Sydämen ultraäänitutkimuksen yleisin tarkoitus on selvittää, onko eläimellä sellaista sydänsairautta, joka vaatisi sydänlääkityksen aloittamisen. Yleensä eläimellä on tällöin kuultu sivuääni sydämessä tai eläimellä on oireita, jotka voisivat viitata sydämen vajaatoimintaan (esim. yskä, väsyminen lenkeillä).
Miten ultraäänitutkimuksiin valmistaudutaan?
Ennen laajaa vatsaontelon ultraäänitutkimusta eläintä tulisi pitää paastolla 10-12 tuntia (kissoilla riittää 6-8 tuntia). Laajoihin tutkimuksiin eläin yleensä rauhoitetaan. Mikäli tarkoituksena on tutkia lähinnä virtsateitä, olisi hyvä, että koiraa pidettäisiin virtsaamatta vähintään muutama tunti ennen toimenpidettä.
Sydämen ultraäänitutkimukset tehdään yleensä hereillä olevalle potilaalle. Kissat saatetaan kevyesti rauhoittaa, joten tutkimukseen kannattaa varautua paastottamalla kissaa 6-8 tuntia ennen toimenpidettä.
Mitä ultraäänitutkimus maksaa ja mistä hinta koostuu?
Ultraäänitutkimuksen hinta vaihtelee paljon siihen käytetyn ajan ja tutkimuksen vaatiman eläinlääkärin perehtyneisyyden mukaan. Ultraäänitutkimuksiin perehtyminen vaatii eläinlääkäriltä säännöllistä lisäkouluttautumista. Yleensä ultraäänitoimenpiteeseen tarvitaan myös hoitaja eläinlääkärin avuksi, joko avustamaan potilaan kiinnipitämisessä tai valvomaan rauhoitetun eläimen vointia. Tarkat ultraäänitutkimukset vaativat korkealaatuisen laitteiston ja sen huollon, mikä vaikuttaa myös osaltaan ultraäänitutkimuksen hintaan.
Laajoihin vatsaontelon ultraäänitutkimuksiin varataan yleensä 1,5 tunnin ajanvaraus, mutta itse toimenpide ei välttämättä kestä niin pitkään. Tutkimuksen jälkeen eläinlääkäri saattaa käydä vielä läpi ottamiaan ultraäänikuvia, tehdä mittauksia ja verrata niitä kirjallisuuden viitearvoihin. Tutkimusten perusteella eläinlääkäri suunnittelee potilaalle jatkohoidon tai lisätutkimusten tarpeen. Mikäli tutkimus vaatii eläimen rauhoituksen, eläin on vastaanotolla niin pitkään, kunnes herää toimenpiteestä.
Rokotukset
Rokotukset ovat tärkeä osa tarttuvien tautien ennaltaehkäisyä. Hyvän laumaimmuniteetin saamiseksi riittävä määrä eläimiä on rokotettava, sillä rokotetut suojaavat rokottamattomia. Pitämällä eläimesi rokotukset kunnossa suojaat siis myös rokottamattomia eläimiä.
Rokotustarvetta mietittäessä eläimen elintavat tai elämänvaihe (näyttelyeläin / kotona elelijä / matkailija / metsästyskoira / eläimen tiineys) vaikuttavat rokotusohjelmaan. Perusrokotusohjelmana koirille, kissoille ja freteille voidaan käyttää Ruokaviraston suosituksia. Alla olevasta linkistä löydät Eläinkohtaiset rokotussuositukset (vasen palkki, ensimmäinen valintapainike).
Näyttely- ja ulkomailla matkailevien tulee tarkastaa rokotustarve ja loishäätö- tai ennaltaehkäisytarve näyttelyn järjestäjältä ja matkakohteen eläinlääkintäviranomaiselta. Suomeen tultaessa rokotus- ja muut tuontimääräykset kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa Ruokaviraston sivuilta.
Loistorjunta
Pyrimme ohjaamaan myös pieneläinten omistaja-asiakkaitamme suunnitelmalliseen loistorjuntaan. Loishäätölääkitykset annetaan tarpeeseen. Tutkimusten mukaan suomalaisilla aikuisilla koirilla on suhteellisen vähän suolistoloisia ja aikuisen koiran rutiininomaisen loislääkityksen sijasta suosittelemmekin ulostenäytteen tutkimusta ja lääkitystä vasta laboratoriotutkimuksen perusteella.
Ulostenäytteen otto-ohje:
Kerää purkkiin tai muovipussiin ulostetta kolmelta eri ulostuskerralta, mieluiten 2-3 eri päivän aikana. Näytettä tarvitaan n. teelusikallinen/ näytekerta. Pyri keräämää näyte kohdasta, joka ei ole ollut kosketuksissa ympäristön kanssa. Osanäytteet voi yhdistää tai ottaa omiin purkkeihinsa. Jäähdytä näytteet jääkaappilämpötilaan ja toimita viiveettä tutkittavaksi klinikalle. Muista merkitä näyteastiaan eläimen nimi ja näytteenottopäivämäärä.
Näytteet voi lähettää myös postitse. Tällöin näytteiden jäähdyttäminen on erityisen tärkeää. Lähetys tulee tehdä alkuviikosta, viimeistään keskiviikkona, etteivät ne jää postiin viikonlopuksi. Tutustukaa huolella Postin ohjeistuksiin eläinperäisten näytteiden lähettämisestä:
Pieneläinten peruskirurgisten toimenpiteiden (eri eläinlajien steriloinnit, kastroinnit, haavojen ompelut sekä kasvainten ja uudismuodostumien poistot) lisäksi klinikalla voidaan tehdä myös vaativampia pehmytosakirurgisia leikkauksia (mm. anaalirauhasten poistot, tyrät, virtsakivien poisto rakosta, suoliston alueen vierasesine- ja torsioleikkaukset, sappirakon poisto, korvakäytävän avarrusleikkaukset (Zepp) ja luomien korjausleikkaukset).
Luukirurgiset potilaat (lähinnä traumaattisia varvas- tai häntäamputaatiota lukuun ottamatta) joudumme tällä hetkellä ohjaamaan erikoiseläinlääkäreiden vastaanotolle.
Hätäleikkauksia lukuun ottamatta eläimiä paastotetaan ennen toimenpidettä: aikuiset koirat 10-12 tuntia, aikuiset kissat 6-8 tuntia, ja pennut 1h/ikäkuukausien lukumäärä. Vettä saa olla saatavilla. Mikäli eläimen kunto sallii, se kannattaa ulkoiluttaa ennen leikkausta rakon ja suoliston tyhjentämiseksi.
Jos jyrsijä ja jäniseläin nukutetaan, varaa sille matkaan jotain tuttua purtavaa, jota se voi alkaa nakertaa, kun se herää klinikalla. HUOM! Kania ja marsua ei tule paastottaa ennen anestesiatoimenpidettä. Sen sijaan varaa sille mukaan klinikalle sellaista ruokaa mitä lemmikkisi on tottunut syömään. Ruoka tulisi poistaa n. 15 minuuttia ennen vastaanottoaikaa, jotta eläin ehtii tyhjentää suunsa.
Pyrimme tekemään leikkaukset päivällä, jotta eläin on hereillä kotiin lähtiessä. Omistajan ei myöskään tällöin tarvitse ottaa vapaata leikkauspäiväksi. Klinikalla on tilat (heräämö/päiväsairaala), jossa potilas voi rauhassa heräillä.
Kohdennettujen laboratoriotutkimusten ansiosta toivomme voivamme omalta osaltamme vähentää antibioottien ja loislääkkeiden käyttöä.
Klinikan omassa laboratoriossa pystytään tekemään muun muassa perusveri- ja virtsanäytetutkimukset, bakteriologiset viljelyt, sekä eri eläinlajien sisäloistutkimuksia.
Yhteistyölaboratoriomme on eläindiagnostiikkalaboratorio Movet, jolta ensisijaisesti muut tarvittavat laboratoriopalvelut ostetaan.
Iho ja korva – ihon jatkeena – on mielenkiintoinen vaikkakin haastava alue tautidiagnostiikan ja hoidon kannalta. Iho reagoi nopeasti ja paranee hitaasti. Tutkimukset ja hoito voivat olla pitkällisiä ja vaativat sekä omistajalta että eläinlääkäriltä paljon aikaa ja sietoa.
Silmäsairauksien perustutkimuksia ja toimenpiteitä tekevät kaikki Loimen eläinlääkärit, mutta haastavammat silmätutkimukset ja -toimenpiteet sekä Kennelliiton viralliset silmätarkastukset ohjaamme silmiin perehtyneelle eläinlääkärille, joka työskentelee Loimessa keskimäärin kahtena päivänä viikossa.
Milloin lemmikille tulee varata aika hammashoitoon?
Hammassairaudet ovat nykyään yleisiä lemmikeillämme. Suosittelemme kaikille kissoille ja koirille nukutuksessa tehtävää eläinlääkärin suorittamaa suun tutkimusta ja puhdistusta säännöllisesti, eläinlääkärin määrittämän yksilöllisen tarpeen mukaan 1-3v välein viimeistään noin 4 vuoden iästä alkaen. Lemmikki tulee toki myös aina tuoda tarkastukseen, mikäli suussa havaitaan ongelmia. Joillakin eläimillä hammasongelmat tulevat esiin jo heti pysyvien hampaiden puhjettua, ja tarvetta hammashoidolla voi olla jo aiemmin, esim. 1-2v. iässä. Jos maitohampaat eivät irtoa normaalisti tai havaitset nuorella eläimellä purentavirheen, tulee hammaslääkäriin hakeutua jo heti hampaiden vaihtumisen aikaan.
Omistajan on mahdollista oppia hyvinkin tarkkaan tuntemaan lemmikkinsä purukaluston kunto. Helpoin tapa opetteluun on aloittaa päivittäinen hampaiden harjaus jo pentuna, jolloin oppii havaitsemaan muutokset eläimen suussa. Joillakin lemmikeillä on hyvät geenit, ja niiden suu pysyy melko puhtaana luonnostaan ja hammaskiveäkään ei juuri kerry. Tästä huolimatta suuta tulisi tarkkailla ja välillä käydä hammashoidossa nukutettuna. Koska myös erilaisten tapaturmien aiheuttamat vauriot, kuten luiden pureskelusta aiheutuneet hampaiden lohkeamat sekä hampaiden väliin kiilautuneiden kepinpalojen aiheuttamat ienvauriot johtavat tulehduksiin suussa, ja saattavat olla mahdottomia havaita hereillä.
Hammasongelmat ovat kuitenkin harvoin syömättömyyden tai laihtumisen syy. Mikäli eläimelläsi on tälläisiä oireita, varaathan ensin ajan eläinlääkärikäynnille ja tutkitaan, mikä lemmikillä on hätänä. Ylipäätään lemmikin yleisen terveydentilan tulee olla tarkastettu ja vakaa, kun hampaita lähdetään hoitamaan. Pureskelu voi toki hammasongelmien vuoksi olla omituisen näköistä, ja lemmikki voi välttää kovia purtavia. Mikäli lemmikilläsi on todettuja sairauksia ja niihin mahdollisesti jatkuvia lääkityksiä, tulisi sairauksien olla hoitotasapainossa, eli tarvittavat kontrollikäynnit tehtynä ja voinnin hyvä. Hyvin harvat sairaudet ovat este nukutukselle, ja ikä ei ole sairaus. Lemmikin suun terveydestä kannattaa huolehtia "keski-iässä", jotta vaivat eivät kasaantuisi vanhuuteen.
Suussa elävien bakteerien tuottama plakki muodostaa syljen kanssa hampaiden pinnalle hammaskiveä, mikä toimii edelleen kasvualustana bakteereille. Tämä kierre aiheuttaa lemmikin suussa ientulehduksen, mikä ajan myötä etenee hampaiden kiinnityskudosten tulehdukseksi (ns. parodontiitti) tai ienten liikakasvuun (ns. epulis). Ientulehdusta ja siitä edennyttä hampaiden kiinnityskudoksen tulehdusta ennaltaehkäistään muun muassa säännöllisellä eläinlääkärin tekemällä hammaskivenpoistolla sekä hampaiden harjauksella kotona. Kissoilla esiintyy paljon hammassyöpymää. Se on kivulias sairaus ja usein silti melko vaikeasti huomattavissa oleva vaiva hereillä olevan kissan suuhun katsottaessa.
Minkälaisia hammastoimenpiteitä Loimessa tehdään?
Meillä Loimessa jokainen hammashoito alkaa suun tutkimuksella ja puhdistuksella. Potilaalle tehdään hammaskartta, johon merkitään löydökset, esimerkiksi syventyneet ientaskut, hammaslohkeamat, -puutokset tai -syöpymät. Samassa yhteydessä otetaan usein röntgenkuvia hampaista, jolloin nähdään myös hampaiden juurialueiden muutoksia. Hammastarkastuksen ja -röntgenkuvien perusteella eläinlääkäri päättää, onko tarpeen mahdollisesti poistaa hampaita. Tilanteen mukaan hampaiden poistot tehdään joko samalla käynnillä tai varataan jatkohoitoaika myöhemmäksi.
Suosittelemme varaamaan hammashoitoajat puhelimitse, koska tällöin hoitaja pystyy arvioimaan tarvittavan ajan pituuden ja lemmikin suu pystytään hoitamaan toiveidenne mukaisesti. Keskustelkaa puhelimessa hoitajan kanssa kustannuksista ja siitä, mitä havaintoja lemmikin suun tilanteesta on viime aikoina tehty (onko esimerkiksi tiedossa, että jotkin hampaat ovat poistokuntoisia). Nettiajanvarauksessa on tarjolla vain aikoja, jotka on lähtökohtaisesti tarkoitettu pelkkään suun tutkimukseen ja puhdistukseen sekä mahdollisesti röntgenkuvaukseen, mutta hampaanpoistot eivät aina ole mahdollisia toteuttaa näillä ajoilla. Jos suussa on paljon hoitovelkaa, voi lemmikki silti joutua tulemaan toiselle käynnille, esimerkiksi parin kuukauden kuluttua.
Loimessa on käytössä hammasröntgen ja porayksikkö, jotka mahdollistavat hampaiden kirurgisen poiston. Emme tee juurihoitoja, pulpa-amputaatioita tai pinnoituksia.
Sekä hammaskivenpoistot, että hampaiden poistot suositellaan tehtävän inhalaatioanestesiassa, jolloin eläimelle asennetaan intubaatioputki, jonka kautta nukutusainetta annostellaan. Inhalaatioanestesia pienentää riskiä anestesian aikaisille komplikaatioille. Hammaskivenpoistoa ei voi suorittaa hereillä olevalle eläimelle. Hereillä tehtäviä hammaskivenpoistoja voidaan verrata hampaiden pesuun, jolloin vain hampaan näkyvä ulkopinta päästään puhdistamaan, mutta tärkein osa, ientasku, sekä hampaiden sisäpinta jää puhdistamatta.
Miten hammastoimenpiteisiin valmistaudutaan?
Ennen hammastoimenpidettä koiraa tulisi pitää paastolla 10-12 tuntia, kissoilla riittää 6-8 tuntia. Kaneja tai jyrsijöitä ei paastoteta ennen anestesiaa ja mukaan olisi hyvä varata eläimelle mieleistä syötävää, jotta sitä voidaan tarjota heti sen herättyä toimenpiteestä. Mikäli eläimellä on jokin lääkitystä vaativa perussairaus (esimerkiksi sydämen vajaatoiminta), mainitkaa siitä ajanvarauksen yhteydessä.
Mitä hammastoimenpiteet maksavat ja mistä hinta koostuu?
Hammastoimenpiteiden hinta vaihtelee siihen käytetyn ajan ja suussa tehtyjen toimenpiteiden määrän mukaan. Yleisesti ottaen puhutaan hintaluokasta vajaasta kolmestasadasta sadasta eurosta jonkun verran päälle tuhanteen euroon per toimenpidekerta. Hampaiden kunnon arviointi, röntgenkuvien tulkinta ja hampaiden poistotekniikka vaatii eläinlääkäriltä erityistä perehtyneisyyttä, jatkuvaa kouluttautumista sekä tietojen päivittämistä. Turvallinen nukutus edellyttää hoitajan suorittamaa anestesiavalvontaa koko toimenpiteen ajan. Lisäksi inhalaatiolaitteisto, hammasröntgen sekä kirurgisien poistojen vaativa laitteisto ovat kalliita investointeja ja vaativat säännöllistä huoltoa. Nämä kuluerät joudutaan huomioimaan eläimelle tehdyn hammashuollon hinnoissa.
Teksti: Eläinlääkäri Katri Kinnunen
Teemme tarvittaessa kotikäyntejä sopimuksen mukaan. Kotikäynneillä voidaan hoitaa sellaisia tapauksia, mitkä eivät edellytä erityistä tutkimusvälineistöä tai hoitajaa, esimerkiksi koiran/kissan rokotukset, pentuetarkastukset ja mikrosirutukset sekä koiran tai kissan eutanasia. Kotikäynnin voit varata klinikan ajanvarausnumerosta 010 505 6750.
Akupunktio on tuhansia vuosia vanha alkuperältään kiinalainen hoitomuoto. Nykyään akupunktiota tutkitaan laajasti ja sen teho kivunhoidossa on todistettu tieteellisesti. Akupunktio lisää endorfiinien eritystä ja vähentää kivun tuntemuksia. Kaikkia akupunktion vaikutusmekanismeja ei vielä täysin ymmärretä.
Eläinklinikka Loimessa akupunktiolla hoidetaan lähinnä kipupotilaita. Erityisesti selkävaivoista kärsivät eläimet tuntuvat hyötyvän akupunktiosta eniten. Myös nivelrikkoisia ja neurologisista vaivoista kärsiviä eläimiä hoidetaan akupunktiolla.
Ensimmäisellä akupunktiokäynnillä eläimelle tehdään yleiskartoitus sekä kartoitetaan hoitohistoria. Käynnille on hyvä varata mukaan mahdolliset edellisiltä eläinlääkärikäynneiltä saadut käyntikertomukset. Mikäli eläintä ei ole vielä tutkittu aikaisemmilla eläinlääkärikäynneillä, varataan ensimmäiselle käynnille enemmän aikaa esimerkiksi röntgentutkimuksia ja verinäytteitä varten.
Eläinklinikka Loimessa käytetään ns. kuivaneuloitusta. Tällöin akupunktiopisteisiin asetetaan kertakäyttöisiä, ohuita neuloja. Neulojen annetaan olla paikallaan n. 20 min. Hoidon aikana eläin saa levätä haluamassaan asennossa omistajan seurassa. Mukaan voi halutessaan ottaa eläimelle tutun pedin tai viltin, jossa eläin voi hoidon ajan lepäillä. Ensimmäiset 2-3 akupunktiohoitokertaa tehdään yleensä viikon välein. Sen jälkeen hoitovälejä usein kasvatetaan (2 vkoa, 4 vkoa jne.) vasteen mukaan.
Akupunktiohoitoa käytetään usein muun oireenmukaisen hoidon lisänä (esim. tulehduskipulääkkeet, ravintolisät, fysioterapia ym.), mutta usein kipulääkkeiden määrää voidaan pienentää akupunktiohoitosarjan kuluessa.
Lisää tietoa eläinten akupunktiosta löydät näiltä sivuilta:
helsinki.fi
ivas.org
Eläimen elämä on rajallinen. Kesytettyjen eläintemme kohdalla joudumme kantamaan vastuuta rajan määrittelyssä kärsimyksien välttämiseksi. Tämä ei ole helppoa. Päämäärämme on pystyä tähän yhteistyössä eläimen omistajan kanssa.
Eutanasiaa varten pyrimme varaamaan rauhallisen hetken ja huoneen, jossa omistaja voi olla halutessaan koko ajan eläimen kanssa.
Tuhkauspalvelujen yhteistyösopimuksen olemme solmineet Suomen eläintuhkauksen kanssa.
suomenelaintuhkaus.fi