Puhelin  010 505 6750
Sähköposti  info@loime.fi

Rokotukset ja loishäätö

Rokotukset

Rokotukset ovat tärkeä osa tarttuvien tautien ennaltaehkäisyä. Hyvän laumaimmuniteetin saamiseksi riittävä määrä eläimiä on rokotettava, sillä rokotetut suojaavat rokottamattomia. Pitämällä eläimesi rokotukset kunnossa suojaat siis myös rokottamattomia eläimiä.

Rokotustarvetta mietittäessä eläimen elintavat tai elämänvaihe (näyttelyeläin / kotona elelijä / matkailija / metsästyskoira / eläimen tiineys) vaikuttavat rokotusohjelmaan. Perusrokotusohjelmana koirille, kissoille ja freteille voidaan käyttää Ruokaviraston suosituksia. Alla olevasta linkistä löydät Eläinkohtaiset rokotussuositukset (vasen palkki, ensimmäinen valintapainike). 

Näyttely- ja ulkomailla matkailevien tulee tarkastaa rokotustarve ja loishäätö- tai ennaltaehkäisytarve näyttelyn järjestäjältä ja matkakohteen eläinlääkintäviranomaiselta. Suomeen tultaessa rokotus- ja muut tuontimääräykset kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa Ruokaviraston sivuilta.

Loistorjunta

Pyrimme ohjaamaan myös pieneläinten omistaja-asiakkaitamme suunnitelmalliseen loistorjuntaan. Loishäätölääkitykset annetaan tarpeeseen. Tutkimusten mukaan suomalaisilla aikuisilla koirilla on suhteellisen vähän suolistoloisia ja aikuisen koiran rutiininomaisen loislääkityksen sijasta suosittelemmekin ulostenäytteen tutkimusta ja lääkitystä vasta laboratoriotutkimuksen perusteella.

Ulostenäytteen otto-ohje:

Kerää purkkiin tai muovipussiin ulostetta kolmelta eri ulostuskerralta, mieluiten 2-3 eri päivän aikana. Näytettä tarvitaan n. teelusikallinen/ näytekerta. Pyri keräämää näyte kohdasta, joka ei ole ollut kosketuksissa ympäristön kanssa. Osanäytteet voi yhdistää tai ottaa omiin purkkeihinsa. Jäähdytä näytteet jääkaappilämpötilaan ja toimita viiveettä tutkittavaksi klinikalle. Muista merkitä näyteastiaan eläimen nimi ja näytteenottopäivämäärä.

Näytteet voi lähettää myös postitse. Tällöin näytteiden jäähdyttäminen on erityisen tärkeää. Lähetys tulee tehdä alkuviikosta, viimeistään keskiviikkona, etteivät ne jää postiin viikonlopuksi. Tutustukaa huolella Postin ohjeistuksiin eläinperäisten näytteiden lähettämisestä: https://www.posti.fi/liitteet-yrityksille/ohjeet/laboratorionaytteiden-lahettaminen-ohje.pdfPäivitämme sivuja seuraavien asiakokonaisuuksien osalta:

Suuterveyden ylläpito

Painonhallinta

Liikunta ja lihashuolto

Lajinmukaiset tarpeet