Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta 010 505 6750 info@loime.fi
Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta 010 505 6750 info@loime.fi

Pieneläinpalvelut

Rokotukset ja muu ennaltaehkäisevä terveydenhoito

Rokotukset

 

Rokotukset ovat tärkeä osa tarttuvien tautien ennaltaehkäisyä. Hyvän laumaimmuniteetin saamiseksi riittävä määrä eläimiä on rokotettava, sillä rokotetut suojaavat rokottamattomia. Pitämällä eläimesi rokotukset kunnossa suojaat siis myös rokottamattomia eläimiä.

 

Rokotustarvetta mietittäessä eläimen elintavat tai elämänvaihe (näyttelyeläin/kotona elelijä/matkailija/metsästyskoira/eläimen tiineys) vaikuttavat rokotusohjelmaan. Perusrokotusohjelmana koirille, kissoille ja freteille voidaan käyttää Eviran suosituksia.
> http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten+terveys+ja+elaintaudit/rokoteneuvonta/elainlajikohtaiset+rokotteet/


Näyttely- ja ulkomailla matkailevien tulee tarkastaa rokotustarve ja loishäätö- tai ennaltaehkäisytarve näyttelyn järjestäjältä ja matkakohteen eläinlääkintäviranomaiselta. Suomeen tultaessa rokotus- ja muut tuontimääräykset kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa Eviran sivuilta.
> http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti+ja+vienti/

 

 

Loistorjunta

 

Pyrimme ohjaamaan myös pieneläinten omistaja-asiakkaitamme suunnitelmalliseen loistorjuntaan. Loishäätölääkitykset annetaan tarpeeseen. Tutkimusten mukaan suomalaisilla aikuisilla koirilla on suhteellisen vähän suolistoloisia ja aikuisen koiran rutiininomaisen loislääkityksen sijasta suosittelemmekin ulostenäytteen tutkimusta ja lääkitystä vasta laboratoriotutkimuksen perusteella.

 

Ulostenäytteen otto-ohje:

Kerää purkkiin tai muovipussiin ulostetta kolmelta eri ulostuskerralta, mieluiten kahden eri päivän aikana. Osanäytteet voi yhdistää tai ottaa omiin purkkeihinsa. Jäähdytä näytteet jääkaappilämpötilaan tai toimita viiveettä tutkittavaksi klinikalle. Muista merkitä näyteastiaan eläimen nimi ja näytteenottopäivämäärä.

 

Näytteet voi myös lähettää postitse. Tällöin näytteiden jäähdyttäminen on erityisen tärkeää kuin myös, että näytteet lähetetään alkuviikosta, viimeistään keskiviikkona, etteivät ne jää postiin viikonlopuksi. Huomioi Postin pakkaus- ja lähetysohjeet eläinperäisten näytteiden osalta.

 

Päivitämme sivuja seuraavien asiakokonaisuuksien osalta:

Suuterveyden ylläpito

 

Painonhallinta

 

Liikunta ja lihashuolto

 

Lajinmukaiset tarpeetEläinklinikka Loime
 Standertskjöldinkatu 1, 53200 Lappeenranta
 010 505 6750
 info@loime.fi